Verkooptraining volgen? Zo haal je er meer uit!

, ,

Iedereen die al een tijdje meedraait in het sales vak heeft wel eens een ‘slechte’ verkooptraining gevolgd. Hoe zorg je ervoor dat je het beste uit een (verkoop)training haalt? Het heeft allemaal te maken met duidelijke doelstellingen.

Tip 1: doelen stellen

Als je een training gaat volgen moet je duidelijk voor ogen hebben wat je wilt bereiken. Dit kan op diverse vlakken enorm verschil maken. Het aanbod aan trainingen is zeer uitgebreid, daarom moet je weten wat jouw doelstellingen zijn voordat je jezelf inschrijft voor een training. Zorg ervoor dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt bereiken met een training en welke (praktische) zaken je wilt leren. Vervolgens kan je informatie inwinnen over de verkooptraining die het beste past bij jouw doelstellingen.

Tip 2: vragen stellen

Voordat je jezelf inschrijft voor een verkooptraining is het belangrijk om te weten wie jouw medecursisten zijn. Op deze manier kan je bepalen of je (redelijk) bij de doelgroep past. Als de deelnemers voornamelijk onervaren zijn, kan je ervan uitgaan dat het niveau van de cursus aangepast wordt aan het ‘grotere publiek’. Door gerichte vragen te stellen aan de opleider in kwestie kan je bepalen of de samenstelling van de cursus en jouw medecursisten passen bij jouw verwachtingen.

Tip 3: voorbereiden

Als je eenmaal een training hebt gekozen is het belangrijk dat je goed voorbereid naar de verkooptraining gaat. Denk eens na over lastige praktijksituaties en voorbeelden daarvan. Op die manier kan je tijdens de verkooptraining gerichte vragen stellen aan de docent en ga je met goede tips naar huis die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Bedankt voor je aandacht! Namens het team van Buldeye Media wensen wij jou veel succes met het uitzoeken van een goede, toepasbare en resultaatgerichte verkooptraining.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie